Menu

Information til forældre til spillere i Team Østjylland

Struktur i Team Østjylland
Det sociale liv er lige så vigtigt som den sportslige udvikling. Men fodbold begrænser sig ikke kun til spillerne. Der er mange andre, som skal have glæde af at komme i klubben, og derfor skal arbejdet struktureres og fordeles.

Lederne lægger linien for alt, hvad der går på tværs af holdene. For hver årgang er der en ansvarlig, som er medlem af bestyrelsen. Det er deres opgave at stå til rådighed for trænere og forældre, hvis der er noget, de er i tvivl om.
Trænerne har ansvaret for, at både den sportslige og sociale linie føres ud i livet på det enkelte hold.
Forældregruppen består af 3-4 personer, som skal hjælpe med at fordele holdets praktiske opgaver til alle forældrene på holdet. Det drejer sig bl.a. om køresedler, telefonliste, sociale arrangementer osv.
Hver forældregruppe skal have en holdleder. Holdlederens opgave er at koordinere forældregruppens opgaver, fungere som forældrenes kontaktperson til træneren og ledere i klubben.
En yderligere uddybning kan du finde i Den Blå-Hvide Tråd.

Hvad skal en forælder være opmærksom på?
Træningen er ligeså vigtig som kamp. Det er her venskaberne passes, og det er her spillerne oplever, at de udvikler sig. Det betyder, at for at dit barn skal have det sjovt med at spille fodbold, skal det komme så tit som muligt. (Resten af holdet er af samme grund afhængig af dit barn).
Når dit barn vil snakke fodbold, så gå ikke så meget op i resultaterne. Det vigtigste (også for udviklingen som fodboldspiller) er at have det sjovt og gøre sit bedste.
Dit barns hold har brug for dig. Træneren kan ikke overskue alle de praktiske opgaver, så forældrene må give en hånd med.
Dit barn, dit hold og klubben ser dig gerne så ofte som muligt på stadion. Et godt hold er afhængigt af interesserede forældre.
Når du ser dit barn spille, så sørg for at skabe en positiv stemning. Og husk det er trænerens opgave at styre, hvordan holdet skal spille.
Og så lige til sidst. Dit barn skal melde afbud, hvis det ikke kommer. Det skal kunne lytte til beskeder, hjælpe med at rydde op og så selvfølgelig behandle sine holdkammerater ordentligt.


Ofte Stillede Spørgsmål

 • Skal mit barn altid komme til træning?

Ja. Det er helt afgørende for både dit barns og holdets sociale og sportslige udvikling.

 • Hvad kræves af udstyr?

De to eneste ting, som umiddelbart er nødvendige er et par fodboldstøvler og et par benskinner. Fodboldstøvler er vigtige for at kunne stå fast i al slags vejr og have en god føling med bolden. Benskinnerne er vigtige for at beskytte skinnebenene mod blå mærker. Ingen af delene behøver at koste en formue og kan som regel fås på udsalg. Derudover er det nødvendigt med noget tøj, der godt må blive beskidt. Som regel er det T-shirts, sokker, og shorts, men også lange ærmer og lange bukser kan være nødvendige når vejret er køligt.

 • Bliver der trænet i al slags vejr?

  Ja, vi træner uanset vejret.

  • Kan man klæde om i Team Østjylland?

Ja, vi opfordrer ligefrem til det - både til træning og til kampe. Det er godt for det sociale liv.

 • Hvor ofte er der træning og kamp?

Der trænes typisk 2 gange om ugen af halvanden times varighed. Dertil kamp ca. én gang om ugen.

 • Hvor foregår træningen?

Træningen foregår enten på stadion i Virring eller ved skolen i Solbjerg. Trænerne lægger deres træningsplan på nettet, så snart den foreligger.

 • Hvad skal der trænes?

Hvert hold har deres egen træningsplan, som kan ses i holdets Kalender. Træningsplanen er lagt udfra den linie klubben har lagt for, hvad en spiller skal træne i hver årgang. Se Den Blå-Hvide Tråd.

 • Hvor foregår kampene?

Der er både hjemme- og udekampe. Hjemmekampene er altid på Virring Stadion, men ikke altid på den samme bane. Udekampenes placering er selvfølgelig afhængig af modstanderen.

 • Hvad med kampdragt?

Kampdragt bestående af T-shirt, shorts og sokker låner man til hver kamp.  Tøjet vaskes af spillerne på skift efter kampene.

 • Hvad skal man have med til kamp?

Kampdragten (t-shirt, shorts og sokker) låner man, men man skal altid have sine fodboldstøvler og sine benskinner med. Derudover almindeligt skiftetøj og håndklæde. Evt. en lille madpakke og lidt at drikke.

 • Skal jeg komme med gode råd?

Ja, hellere end gerne, men efter træning og kamp. Mens træningen og kampen står på bestemmer træneren alene. Alt andet end opmuntring til spillerne forstyrrer.

 • Skal der trænes derhjemme?

Det er en meget god ide at træne/lege med bolden derhjemme, men det skal altid foregå frivilligt.

 • Hvad koster det at spille fodbold i Team Østjylland?

Prisen på kontingentet er afhængig af spillerens alder. Spørg træneren eller tjek andetsteds på hjemmesiden.

 • Hvad er inkluderet i kontingentet?

Kontingentet inkluderer udendørssæsonen fra ca. marts til ca. midt oktober. (Sæsonen holder pause i skolernes sommerferie) Træning en til to gange om ugen plus kampe. Desuden er der løn til dommere samt indkøb og vedligeholdelse af materiel. Inkluderet er også lån af kampdragt, bolde, kegler osv. I vintersæsonen kan man få man træning ca. en gang om ugen og evt. 3-4 kampdage Indendørssæsonen kan ikke altid  garanteres, da vi deler halfaciliteter med de andre sportsgrene i både Solbjerg og Virring.

 • Hvad er ikke inkluderet i prisen?

Spilletøj udover kampdragt, sociale aktiviteter og turneringer både udendørs og indendørs, som ikke er del af den almindelige turnering.

 • Hvad får trænerne i løn?

Alt arbejde i klubben er frivilligt og der ydes ingen form for aflønning til klubbens trænere og øvrige frivillige.

 • Hvordan foregår tilmeldingen?

Spilleren tilmeldes hos de respektive trænere.

 • Hvem skal jeg henvende mig til med spørgsmål eller ideer?

Det kommer lidt an på emnet, men alle spørgsmål og ideer er velkomne. Hvis man følger klubbens struktur som den er vist i Den Blå-Hvide Tråd, så kan det være alle fra andre forældre, træneren til bestyrelsen. Hold dig endelig ikke tilbage!!!

Klubnyt 10. juni kl. 09:35
2020 Virring Fodbold general forsamling